Vejce se sýrem a sušenýmí švestkami
Ingredience
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Švestky sušené |
110 g |
Sýr Almette |
200 g |
Vejce slepičí |
10 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy dáme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým šlehačem na šlehačku.
- 10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
- Ke žloutkům přidáme nadýchaný sýr Almette, čerstvě pomletý bílý pepř a čistým elektrickým šlehačem vyšleháme krém, který pak dosolíme podle chuti a pomalu ke krému zašleháváme šlehačku.
- Omyjeme sušené švestky bez pecek, osušíme je a rozpůlíme.
- Půlky vajec ozdobíme sýrovou pěnou, sušenými švestkami a podáváme.