Vejce se sýrem a sušenýmí švestkami

Ingredience


Pepř bílý 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Švestky sušené 110 g
Sýr Almette 200 g
Vejce slepičí 10 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým šlehačem na šlehačku.
  2. 10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
  3. Ke žloutkům přidáme nadýchaný sýr Almette, čerstvě pomletý bílý pepř a čistým elektrickým šlehačem vyšleháme krém, který pak dosolíme podle chuti a pomalu ke krému zašleháváme šlehačku.
  4. Omyjeme sušené švestky bez pecek, osušíme je a rozpůlíme.
  5. Půlky vajec ozdobíme sýrovou pěnou, sušenými švestkami a podáváme.