Kuřecí křídla a stehna v medové marinádě

Ingredience


Kuřecí křídla 8 ks
Kuřecí stehna 8 ks
Česnek 3 stroužek
Med včelí 1 polévková lžíce
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2.5 polévková lžíce
Omáčka sójová 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Stehna rozdělíme v kloubu na poloviny, křídla necháme vcelku, česnek prolisujeme.
  2. V míse řádně smícháme sójovou omáčku, med, česnek, sůl, ocet, mletý zázvor a olej. Marinádou pečlivě potřeme kuřecí maso, přikryjeme fólií a vložíme do chladničky. Do druhého dne ho necháme naložené, občas v marinádě obrátíme.
  3. Kuřecí kousky grilujeme po obou stranách, až z masa nevytéká růžová šťáva (asi 8 minut po každé straně). Grilované kousky hned podáváme.