Kuřecí křídla a stehna v medové marinádě
Ingredience
Kuřecí křídla |
8 ks |
Kuřecí stehna |
8 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2.5 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 16 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Stehna rozdělíme v kloubu na poloviny, křídla necháme vcelku, česnek prolisujeme.
- V míse řádně smícháme sójovou omáčku, med, česnek, sůl, ocet, mletý zázvor a olej. Marinádou pečlivě potřeme kuřecí maso, přikryjeme fólií a vložíme do chladničky. Do druhého dne ho necháme naložené, občas v marinádě obrátíme.
- Kuřecí kousky grilujeme po obou stranách, až z masa nevytéká růžová šťáva (asi 8 minut po každé straně). Grilované kousky hned podáváme.