Kuřecí maso se sójou, chilli a koriandrem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
700 g |
Víno rýžové japonské - Mirin |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 180 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si připravíme a namarinujeme kuřecí maso. K tomu použijeme keramickou misku do které vlijeme sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, mirin (sladké japonské rýžové víno), sladkou sójovou omáčku, prolisovaný česnek a najemno nasekaný čerstvý koriandr. Do této směsi přidáme kuřecí prsíčka zbavená tučných částí, zakryjeme potravinovou fólií a v ledničce necháme marinovat 2-3 hodiny.
- Potom maso vyjmeme, dáme na plech a vložíme pod rozpálený gril na 15-20 minut.
- Za občasného podlévání pečeme dokud není maso měkké.