Kuřecí maso se sójou, chilli a koriandrem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 700 g
Víno rýžové japonské - Mirin 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme a namarinujeme kuřecí maso. K tomu použijeme keramickou misku do které vlijeme sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, mirin (sladké japonské rýžové víno), sladkou sójovou omáčku, prolisovaný česnek a najemno nasekaný čerstvý koriandr. Do této směsi přidáme kuřecí prsíčka zbavená tučných částí, zakryjeme potravinovou fólií a v ledničce necháme marinovat 2-3 hodiny.
  2. Potom maso vyjmeme, dáme na plech a vložíme pod rozpálený gril na 15-20 minut.
  3. Za občasného podlévání pečeme dokud není maso měkké.