Grilované kuře v bylinkové marinádě

Ingredience


Kuře 1.5 kg
Bazalka sušená 0.5 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 0.25 kávová lžička
Cibule 1 ks
Kečup 6 polévková lžíce
Majoránka 0.5 kávová lžička
Med včelí 1 polévková lžíce
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Oregano sušené 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 100 ml
Skořice mletá 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, omyté a osušené kuře rozdělíme na 8 porcí a naložíme přes noc do marinády. Kuře v marinádě překryjeme fólií a necháme marinovat v chladničce. Během marinování porce obracíme.
  2. Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, kečupu, sójové omáčky, soli, majoránky, oregana, tymiánu, bazalky, pepře, skořice, chilli koření, piva, octa, prolisovaného česneku a jemně nakrájené cibule.
  3. Porce grilujeme po každé straně asi 15 minut a v průběhu grilování maso potíráme zbylou marinádou.