Grilované kuře v bylinkové marinádě
Ingredience
Kuře |
1.5 kg |
Bazalka sušená |
0.5 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.25 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Kečup |
6 polévková lžíce |
Majoránka |
0.5 kávová lžička |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 ml |
Skořice mletá |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, omyté a osušené kuře rozdělíme na 8 porcí a naložíme přes noc do marinády. Kuře v marinádě překryjeme fólií a necháme marinovat v chladničce. Během marinování porce obracíme.
- Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, kečupu, sójové omáčky, soli, majoránky, oregana, tymiánu, bazalky, pepře, skořice, chilli koření, piva, octa, prolisovaného česneku a jemně nakrájené cibule.
- Porce grilujeme po každé straně asi 15 minut a v průběhu grilování maso potíráme zbylou marinádou.