Hrušky vařené s novým kořením
Ingredience
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Hrozinky |
60 g |
Hrušky |
4 ks |
Nové koření mleté |
2 kávová lžička |
Pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
3 dl |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z hrušek odstraníme jadřince, oloupeme je a překrojíme napůl. Dáme je do většího hrnce. Přidáme pomerančovou šťávu, hrozinky, mleté nové koření a třtinový cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme minutu vařit. Zmírníme plamen a povaříme 10 minut. Hrušky se nesmí rozvařit.
- Přendáme hrušky na talíř, přelijeme vzniklým sirupem a ozdobíme nastrouhanou pomerančovou kůrou.