Hrušky vařené s novým kořením

Ingredience


Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Hrozinky 60 g
Hrušky 4 ks
Nové koření mleté 2 kávová lžička
Pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 3 dl
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z hrušek odstraníme jadřince, oloupeme je a překrojíme napůl. Dáme je do většího hrnce. Přidáme pomerančovou šťávu, hrozinky, mleté nové koření a třtinový cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme minutu vařit. Zmírníme plamen a povaříme 10 minut. Hrušky se nesmí rozvařit.
  2. Přendáme hrušky na talíř, přelijeme vzniklým sirupem a ozdobíme nastrouhanou pomerančovou kůrou.