Králičí stehna na estragonu
Ingredience
Anglická slanina |
8 dkg |
Bujón hovězí |
1 kostka |
Cibule |
250 g |
Estragon |
2 kávová lžička |
Hořčice |
3 polévková lžíce |
Králičí stehna |
750 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu, přidáme kostku bujónu, estragon, provaříme a necháme vychladnout.
- Králičí stehna vykostíme, naklepeme, každou porci osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, dáme plátek slaniny a zavineme, zajistíme párátkem.
- Do pekáčku vlijeme trochu oleje, přidáme oloupaná nakrájená rajčata na čtvrtky, kolečka cibule. Nahoru dáme závitky a ve vyhřáté troubě pečeme 45 minut.
- Potom přelijeme studeným vývarem z estragonu, zahustíme moukou a ještě 15 minut dopečeme.