Vepřové plátky s bílými fazolemi a rajčaty po kreolsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazole cannellini |
400 g |
Kreolské koření |
3 kávová lžička |
Limetková šťáva |
1 ks |
Olej olivový |
3 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
250 g |
Špenát listový čerstvý |
60 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
450 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předehřejeme troubu na 200°C. Naklepané vepřové plátky pokapeme lžičkou olivového oleje, zasypeme kreolským kořením, vložíme do pekáče a pečeme 30 - 40 minut.
- Na pánvi rozpálíme 2 lžičky olivového oleje, přidáme prolisovaný česnek, na plátky nakrájenou malou červenou cibuli, zelenou papriku zbavenou semínek a nakrájenou na plátky, pepř a minutu opékáme. Pak přidáme 1 lžičku kreolského koření, rozkrojená cherry rajčátka a další minutu smažíme. Do připravené směsi zamícháme propláchnuté a scezené konzervované fazole cannellini, šťávu z limetky, špenátové listy, sůl a pepř. Talíře poklademe špenátovými listy, na ně rozdělíme zeleninovou směs. Masem nakrájeným na plátky poklademe zeleninovou směs a podáváme.