Vepřové plátky s bílými fazolemi a rajčaty po kreolsku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Fazole cannellini 400 g
Kreolské koření 3 kávová lžička
Limetková šťáva 1 ks
Olej olivový 3 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 250 g
Špenát listový čerstvý 60 g
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předehřejeme troubu na 200°C. Naklepané vepřové plátky pokapeme lžičkou olivového oleje, zasypeme kreolským kořením, vložíme do pekáče a pečeme 30 - 40 minut.
  2. Na pánvi rozpálíme 2 lžičky olivového oleje, přidáme prolisovaný česnek, na plátky nakrájenou malou červenou cibuli, zelenou papriku zbavenou semínek a nakrájenou na plátky, pepř a minutu opékáme. Pak přidáme 1 lžičku kreolského koření, rozkrojená cherry rajčátka a další minutu smažíme. Do připravené směsi zamícháme propláchnuté a scezené konzervované fazole cannellini, šťávu z limetky, špenátové listy, sůl a pepř. Talíře poklademe špenátovými listy, na ně rozdělíme zeleninovou směs. Masem nakrájeným na plátky poklademe zeleninovou směs a podáváme.