Grilovaná kachna v medové marinádě s madeirou

Ingredience


Kachna mražená 1.5 kg
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kari koření 0.5 kávová lžička
Kečup 80 ml
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Víno madeira 1 kávová lžička
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mraženou kachnu necháme přes noc pomalu rozmrazit. Poté ji omyjeme, osušíme a rozdělíme na 4 porce.
  2. Grilovací omáčku připravíme smícháním jemně nakrájené cibule, kterou na másle usmažíme dozlatova, odstavíme a přimícháme kečup, mletou papriku, sůl, citronovou šťávu, med, pepř, kari koření, madeiru a worcester. Směs dobře promícháme a na mírném plameni vaříme 20 minut a necháme zchladnout.
  3. Porce kachny ze všech stran potřeme olejem a grilujeme, z každé strany 3 minuty.
  4. Alobal na grilování rozdělíme na velké čtverce a potřeme grilovací omáčkou. Do každého čtverce dáme porci kachny kůží nahoru, zvedneme okraje alobalu, aby omáčka nevytekla, a rovnoměrně ji přelijeme přes porce kachny. Alobal dobře sbalíme a grilujeme nejméně 60 minut, neotáčíme.
  5. Kachnu podáváme v alobalu, který jen rozstřihneme.