Grilovaná kachna v medové marinádě s madeirou
Ingredience
Kachna mražená |
1.5 kg |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Kečup |
80 ml |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno madeira |
1 kávová lžička |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 86 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mraženou kachnu necháme přes noc pomalu rozmrazit. Poté ji omyjeme, osušíme a rozdělíme na 4 porce.
- Grilovací omáčku připravíme smícháním jemně nakrájené cibule, kterou na másle usmažíme dozlatova, odstavíme a přimícháme kečup, mletou papriku, sůl, citronovou šťávu, med, pepř, kari koření, madeiru a worcester. Směs dobře promícháme a na mírném plameni vaříme 20 minut a necháme zchladnout.
- Porce kachny ze všech stran potřeme olejem a grilujeme, z každé strany 3 minuty.
- Alobal na grilování rozdělíme na velké čtverce a potřeme grilovací omáčkou. Do každého čtverce dáme porci kachny kůží nahoru, zvedneme okraje alobalu, aby omáčka nevytekla, a rovnoměrně ji přelijeme přes porce kachny. Alobal dobře sbalíme a grilujeme nejméně 60 minut, neotáčíme.
- Kachnu podáváme v alobalu, který jen rozstřihneme.