Grilovaný kapr s koprovou směsí
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kapr obecný |
800 g |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z očištěného, omytého a osušeného kapra nakrájíme 4 silné plátky a potřeme je olejem.
- Kapra grilujeme po každé straně 5 minut.
- V mezičase smícháme kopr nasekaný najemno s citronovou šťávou, rozpuštěným máslem a solí. Před koncem grilování porce kapra potíráme koprovou směsí.
- Před podáváním na talíři potřeme směsí i druhou stranu ryby.