Vejce s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Pečivo pšeničné běžné máslové |
5 ks |
Vejce slepičí |
10 ks |
Voda pitná |
1 l |
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
3 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 kávová lžička |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Nové koření mleté |
2 špetka |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
450 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Oloupané cibule nakrájíme na kostičky. Konzervovaná rajčata nakrájíme na kostky, petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a odložíme do mísy.
- V pánvi si na oleji s máslem zpěníme cibuli a pak ji osmažíme dorůžova. Přidáme k ní pokrájená rajčata i s nálevem, ochutíme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, dobře promnutým sušeným oreganem a majoránkou. Promícháme a dochutíme solí a cukrem. Pak rajčata dusíme pod pokličkou asi 8 minut.
- Přimícháme Maizenu, kterou jsme si rozmíchali ve smetaně a krátce, necelou minutu, za stálého míchání povaříme. Pak vyjmeme bobkový list.
- Vejce vložíme do omáčky a necháme prohřát. Omáčkou s vejci podáváme s bílým pečivem.