Vejce s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Pečivo pšeničné běžné máslové 5 ks
Vejce slepičí 10 ks
Voda pitná 1 l
Bobkový list 1 ks
Cibule 3 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Maizena - kukuřičný škrob 2 kávová lžička
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Nové koření mleté 2 špetka
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 450 g
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané cibule nakrájíme na kostičky. Konzervovaná rajčata nakrájíme na kostky, petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
  2. 10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a odložíme do mísy.
  3. V pánvi si na oleji s máslem zpěníme cibuli a pak ji osmažíme dorůžova. Přidáme k ní pokrájená rajčata i s nálevem, ochutíme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, dobře promnutým sušeným oreganem a majoránkou. Promícháme a dochutíme solí a cukrem. Pak rajčata dusíme pod pokličkou asi 8 minut.
  4. Přimícháme Maizenu, kterou jsme si rozmíchali ve smetaně a krátce, necelou minutu, za stálého míchání povaříme. Pak vyjmeme bobkový list.
  5. Vejce vložíme do omáčky a necháme prohřát. Omáčkou s vejci podáváme s bílým pečivem.