Vajíčkový salát s jablkem a mrkví

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Hellmann's Majonéza originál 200 g
Hořčice 1 kávová lžička
Jablka 130 g
Kedlubna 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Pečivo pšeničné jemné máslové 4 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Ředkev černá 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 5 dl
Ředkvička 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 5 vajec dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
  2. Očistíme a omyjeme mrkev, sladkokyselé jablko, červené ředkvičky, černou ředkev a kedlubnu. Zeleninu nakrájíme na nudličky, jablko neloupeme, jen rozkrájíme, zbavíme jadřince a pokrájíme na kostičky. Vše přidáme do mísy k vajíčkům.
  3. Očistíme česnek a drobně posekáme. Jarní zelenou cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
  4. Salát ochutíme majonézou Hellmans, hořčicí, bílý pepřem a solí. Dobře vše promícháme s česnekem a cibulkou. Před podáváním dáme na chvíli vychladit.
  5. Salát podáváme s bílým pečivem.