Vajíčkový salát s jablkem a mrkví
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Hellmann's Majonéza originál |
200 g |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Jablka |
130 g |
Kedlubna |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pečivo pšeničné jemné máslové |
4 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Ředkev černá |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
5 dl |
Ředkvička |
8 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 5 vajec dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
- Očistíme a omyjeme mrkev, sladkokyselé jablko, červené ředkvičky, černou ředkev a kedlubnu. Zeleninu nakrájíme na nudličky, jablko neloupeme, jen rozkrájíme, zbavíme jadřince a pokrájíme na kostičky. Vše přidáme do mísy k vajíčkům.
- Očistíme česnek a drobně posekáme. Jarní zelenou cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- Salát ochutíme majonézou Hellmans, hořčicí, bílý pepřem a solí. Dobře vše promícháme s česnekem a cibulkou. Před podáváním dáme na chvíli vychladit.
- Salát podáváme s bílým pečivem.