Barevný celerový salát

Ingredience


Celer sterilovaný 200 g
Cibule 1 ks
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika žlutá 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 200 ml
Zelí hlávkové červené 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, vsypeme do mísy a promícháme se solí.
  2. Přidáme okapaný celer, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a vše promícháme.
  3. Ve vodě rozmícháme cukr, ocet a olej. Zálivkou přelijeme salát.
  4. Před podáváním necháme nejméně 2 hodiny v chladničce rozležet.