Králík na tymiánu

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 250 g
Králík 800 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 15 g
Protlak rajčatový 4 polévková lžíce
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 3 g
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka očistíme, omyjeme a rozsekáme na porce. Ty následně osolíme, opepříme a na oleji osmažíme.
  2. Poté maso vyndáme a uchováme v teple. Na výpeku zpěníme cibuli pokrájenou cibuli, drcený česnek, zaprášíme moukou, osmahneme. Vrátíme maso, přidáme protlak, tymián, vlijeme vývar a v rozehřáté troubě upečeme do měkka, podle potřeby podléváme.