Králík na tymiánu
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
250 g |
Králík |
800 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
15 g |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
3 g |
Vývar drůbeží |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králíka očistíme, omyjeme a rozsekáme na porce. Ty následně osolíme, opepříme a na oleji osmažíme.
- Poté maso vyndáme a uchováme v teple. Na výpeku zpěníme cibuli pokrájenou cibuli, drcený česnek, zaprášíme moukou, osmahneme. Vrátíme maso, přidáme protlak, tymián, vlijeme vývar a v rozehřáté troubě upečeme do měkka, podle potřeby podléváme.