Cuketový salát se žampiony
Ingredience
Cuketa |
400 g |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Čedar |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
500 ml |
Žampiony - sterilované |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
- Sterilované žampiony slijeme a vsypeme do mísy. Přidáme oloupané, na tenké plátky nakrájené cukety a spařená, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata.
- Olej smícháme s hořčicí a octem, osolíme, opepříme a nalijeme na salát. Vše zlehka promícháme a necháme vychladit.
- Před podáváním salát ozdobíme na plátky nakrájenými, uvařenými vejci, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
- Můžeme podávat s tmavým pečivem.