Cuketový salát se žampiony

Ingredience


Cuketa 400 g
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 3 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 50 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 500 ml
Žampiony - sterilované 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
  2. Sterilované žampiony slijeme a vsypeme do mísy. Přidáme oloupané, na tenké plátky nakrájené cukety a spařená, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata.
  3. Olej smícháme s hořčicí a octem, osolíme, opepříme a nalijeme na salát. Vše zlehka promícháme a necháme vychladit.
  4. Před podáváním salát ozdobíme na plátky nakrájenými, uvařenými vejci, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
  5. Můžeme podávat s tmavým pečivem.