Sněhová fantazie

Ingredience


Cukr krupice 10 g
Droždí 25 g
Mléko polotučné 1 dl
Mouka polohrubá 50 g
Cukr krupice 250 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka polohrubá 400 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Čokoláda hořká 50 g
Cukr krupice 200 g
Cukr vanilka 3 ks
Mandle 50 g
Marmeláda meruňková 100 g
Sůl 4 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mléka, mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Zatíco kyne, dáme do mísy cukr, máslo, žloutky, mouku a sůl a promícháme. Nakonec vlijeme kvásek a uhněteme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. Vykynulé těsto rozválíme na 1 cm silný plát a opatrně přeneseme na vymaštěný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Ještě horký koláč potřeme meruňkovou marmeládou a posypeme strouhanou čokoládou. Rozetřeme sníh z bílků a cukru, posypeme nasekanými mandlemi, vanilkovým cukrem a pečeme, až sníh zrůžoví.