Sněhová fantazie
Ingredience
Cukr krupice |
10 g |
Droždí |
25 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka polohrubá |
50 g |
Cukr krupice |
250 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mouka polohrubá |
400 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Čokoláda hořká |
50 g |
Cukr krupice |
200 g |
Cukr vanilka |
3 ks |
Mandle |
50 g |
Marmeláda meruňková |
100 g |
Sůl |
4 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Z mléka, mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Zatíco kyne, dáme do mísy cukr, máslo, žloutky, mouku a sůl a promícháme. Nakonec vlijeme kvásek a uhněteme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. Vykynulé těsto rozválíme na 1 cm silný plát a opatrně přeneseme na vymaštěný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Ještě horký koláč potřeme meruňkovou marmeládou a posypeme strouhanou čokoládou. Rozetřeme sníh z bílků a cukru, posypeme nasekanými mandlemi, vanilkovým cukrem a pečeme, až sníh zrůžoví.