Pizza s batáty, artyčoky a ricottou

Ingredience


Brambory sladké (Batáty) 150 g
Olej olivový 0.5 kávová lžička
Olivy černé 25 g
Paprika červená 1 ks
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 1 ks
Ricotta 100 g
Roketa 0.5 hrst
Těsto na pizzu 500 g
Artyčoky 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané batáty, neboli sladké brambory, nakrájené na tenké plátky potřeme olivovým olejem a opékáme 3-4 minuty z obou stran v troubě. Troubu předehřejeme na 220 °C. Brambory po upečení překrojíme na polovinu.
  2. Pod rozpálený gril vsuneme červenou paprikou zbavenou semínek a pečeme 6-8 minut, do zčernání slupky. Vytáhneme, po ochladnutí sloupneme slupku a nakrájíme na tenké proužky.
  3. Připravený korpus na pizzu potřeme rajčatovým protlakem (se sníženým obsahem soli) a na něj narovnáme upečené batáty, červenou papriku, plátky artyčokových srdíček, plátky rajčat, vypeckované černé olivy a nízkotučnou ricottu a pečeme 12-15 minut do ztmavnutí okraje korpusu. Rozkrojíme na 6 dílů a ozdobíme lístky čerstvé rokety.