Pizza s batáty, artyčoky a ricottou
Ingredience
Brambory sladké (Batáty) |
150 g |
Olej olivový |
0.5 kávová lžička |
Olivy černé |
25 g |
Paprika červená |
1 ks |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 ks |
Ricotta |
100 g |
Roketa |
0.5 hrst |
Těsto na pizzu |
500 g |
Artyčoky |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupané batáty, neboli sladké brambory, nakrájené na tenké plátky potřeme olivovým olejem a opékáme 3-4 minuty z obou stran v troubě. Troubu předehřejeme na 220 °C. Brambory po upečení překrojíme na polovinu.
- Pod rozpálený gril vsuneme červenou paprikou zbavenou semínek a pečeme 6-8 minut, do zčernání slupky. Vytáhneme, po ochladnutí sloupneme slupku a nakrájíme na tenké proužky.
- Připravený korpus na pizzu potřeme rajčatovým protlakem (se sníženým obsahem soli) a na něj narovnáme upečené batáty, červenou papriku, plátky artyčokových srdíček, plátky rajčat, vypeckované černé olivy a nízkotučnou ricottu a pečeme 12-15 minut do ztmavnutí okraje korpusu. Rozkrojíme na 6 dílů a ozdobíme lístky čerstvé rokety.