Debrecínské medové perníčky

Ingredience


Cukr moučkový 50 g
Cukr vanilka 1 ks
Kandovaná pomerančová kůra 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 12 g
Máslo čerstvé 20 g
Med včelí 500 g
Mléko polotučné 50 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Pšeničná krupice 20 g
Rum 5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Med přivedeme ve vodní lázni k varu, vypneme a necháme vychladnout. Kandovanou pomerančovou kůru naložíme do rumu. V míse smícháme mouku, cukr, žloutky, kypřící prášek a pomerančovou kůru i s rumem. Nakonec vlijeme med a těsto důkladně vypracujeme. Zakryté necháme 3 hodiny odležet. Z těsta vyválíme 1 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme dorůžova na máslem vymazaném a krupicí vysypaném plechu na etapy. Upečené potřeme mlékem s rozmíchaným vanilkovým cukrem.