Debrecínské medové perníčky
Ingredience
Cukr moučkový |
50 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kandovaná pomerančová kůra |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
12 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Med včelí |
500 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Pšeničná krupice |
20 g |
Rum |
5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Med přivedeme ve vodní lázni k varu, vypneme a necháme vychladnout. Kandovanou pomerančovou kůru naložíme do rumu. V míse smícháme mouku, cukr, žloutky, kypřící prášek a pomerančovou kůru i s rumem. Nakonec vlijeme med a těsto důkladně vypracujeme. Zakryté necháme 3 hodiny odležet. Z těsta vyválíme 1 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme dorůžova na máslem vymazaném a krupicí vysypaném plechu na etapy. Upečené potřeme mlékem s rozmíchaným vanilkovým cukrem.