Ořechový nákyp s pomerančovou kůrou
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Kandovaná pomerančová kůra |
50 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hrubá |
30 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Piškoty dětské kulaté |
50 g |
Rum |
20 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Strouhanka |
40 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme nastrouhané ořechy, rozdrcené piškoty, mouku, v rumu naloženou kandovanou pomerančovou kůru a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
- Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a naplníme ji připravenou směsí. Urovnáme povrch a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut.
- Hotové podáváme se šlehačkou.