Ořechový nákyp s pomerančovou kůrou

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Kandovaná pomerančová kůra 50 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hrubá 30 g
Ořechy vlašské 100 g
Piškoty dětské kulaté 50 g
Rum 20 ml
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Strouhanka 40 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme nastrouhané ořechy, rozdrcené piškoty, mouku, v rumu naloženou kandovanou pomerančovou kůru a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
  2. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a naplníme ji připravenou směsí. Urovnáme povrch a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut.
  3. Hotové podáváme se šlehačkou.