Vepřové maso po čínsku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli omáčka 2 polévková lžíce
Cibulka jarní 5 ks
Máta 20 g
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 1 polévková lžíce
Salát ledový 1 ks
Vepřové maso mleté 450 g
Zázvor mletý 2 kávová lžička
Olej sezamový 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté vepřové maso, prolisovaný česnek a mletý zázvor smažíme 3-4 minuty ve velké pánvi na rozehřátém sezamovém oleji. Vytvořené hrudky vidličkou rozmačkáme. Hotovou směs v misce smícháme s plátky jarní cibulky, sladkou chilli omáčkou, ústřicovou omáčkou, netučnou sójovou omáčkou a čerstvou nasekanou mátou.
  2. Na talíře připravíme listy ledového salátu, naplníme je masovou směsí a podáváme se sladkou chilli omáčkou.