Vepřové maso po čínsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli omáčka |
2 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
5 ks |
Máta |
20 g |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce |
Salát ledový |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
450 g |
Zázvor mletý |
2 kávová lžička |
Olej sezamový |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté vepřové maso, prolisovaný česnek a mletý zázvor smažíme 3-4 minuty ve velké pánvi na rozehřátém sezamovém oleji. Vytvořené hrudky vidličkou rozmačkáme. Hotovou směs v misce smícháme s plátky jarní cibulky, sladkou chilli omáčkou, ústřicovou omáčkou, netučnou sójovou omáčkou a čerstvou nasekanou mátou.
- Na talíře připravíme listy ledového salátu, naplníme je masovou směsí a podáváme se sladkou chilli omáčkou.