Zeleninová pomazánka s masem
Ingredience
Česnek |
50 g |
Cibule |
500 g |
Deko |
100 g |
Feferony |
50 g |
Maso mleté - mix |
1000 g |
Paprika červená |
2000 g |
Rajčata |
1000 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Papriky zbavíme jádřinců, omyjeme, poté je spolu s rajčaty, oloupanou cibulí a česnekem umeleme na masovém strojku. Vložíme do mísy, přidáme mleté maso, posekané feferonky, promícháme, přendáme do hrnce a zvolna dusíme dvě hodiny. V případě potřeby podlijeme troškou vody. Do směsi přimícháme Deko, směsí naplníme menší zavařovací sklenice, uzavřeme víčky a zavařujeme 30 minut.
- Vychladlou pomazánku používáme na toasty, topinky nebo jako základ pikantních pokrmů.