Těšínská štrůdla s uzeným

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Droždí 20 g
Hera 3 polévková lžíce
Mléko plnotučné 2 dl
Mouka polohrubá 300 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Uzené maso vařené 700 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, promícháme se špetkou cukru a necháme vzejít kvásek, pak přidáme mouku, 2 žloutky, vlažnou roztopenou Heru, sůl, pepř a zaděláme těsto, které zakryjeme a necháme v teple vykynout.
  2. Na kostičky pokrájíme vařené uzené maso. Na vál si položíme pečící papír a těsto na něm rozválíme na placku silnou 1 cm. Na ni rozprostřeme uzené maso a těsto s masem zabalíme do závinu. Opatrně i s pečícím papírem vložíme závin na plech. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C dozlatova přibližně 40 minut.
  3. Upečený závin necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme.