Široké nudle se zaděnkami
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
4 ks |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 hrst |
Šalotka |
2 ks |
Sardelové řezy |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Tagliatelle |
400 g |
Víno bílé |
250 ml |
Voda pitná |
1.5 l |
Mušle Venušiny |
1 kg |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zaděnky neboli Venušiny mušle omyjeme ve studené vodě a necháme okapat. Otevřené mušle vyhodíme. Šalotku oloupeme, omyjeme a najemno nakrájíme. Filety nakládaných sardelí též nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme pomocí lisu na česnek. Petrželku a oregano opláchneme, osušíme, otrháme lístky a nasekáme je nahrubo. Sardele a česnek smícháme s jednou lžící olivového oleje.
- Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje. Přidáme šalotku, kterou na středně silném ohni osmahneme. K šalotce přidáme sardele a podlijeme bílým vínem.
- Na pánev přidáme mušle a vše pod pokličkou dusíme, dokud se mušle neotevřou. Zavřené mušle vyhodíme. Ke směsi přidáme nasekané bylinky, ztlumíme plamen na velmi mírný a vše povaříme dalších 5 minut.
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Omáčku s mušlemi dochutíme bílým pepřem, solí a promícháme s těstovinami. Upravíme na talíře a podáváme.