Drožďová pomazánka s hráškem
Ingredience
Cibule - nať |
25 g |
Droždí |
50 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g |
Křen |
40 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme rozdrobené droždí, osolíme a mícháme, až se roztavené droždí rozpadne na kaši. Pánev odstavíme a necháme vychladnout. Mezitím scedíme hrášek a rozmačkáme vidličkou, očištěný křen nastrouháme a cibulovou nať posekáme najemno. K vychladlému droždí přimícháme rozmačkaný hrášek, strouhaný křen a dáme do lednice vychladit.
- Při podávání sypeme posekanou cibulovou natí.