Tagliatelle s uzeným lososem a koprem

Ingredience


Kopr čerstvý 3 ks
Losos uzený 400 g
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 500 ml
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 4 cl
Voda pitná 1.5 l
Těstoviny Tagliatelle 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Snítky kopru opláchneme a usušíme. 2 snítky naskáme nahrubo, jednu zbývající necháme vcelku a použijeme do omáčky.
  2. V hrnci povaříme smetanu s vermutem, přidáme celou snítku kopru a necháme zhoustnout.
  3. Když nám smetana zhoustne v krémovou omáčku, vyjmeme snítku kopru. Omáčku dochutíme solí, cayenským a černým pepřem. Na plátky nakrájíme uzeného lososa, kterého vmícháme do omáčky. Přidáme nasekaný kopr.
  4. Tagliatelle upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.