Tagliatelle s uzeným lososem a koprem
Ingredience
Kopr čerstvý |
3 ks |
Losos uzený |
400 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
500 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
4 cl |
Voda pitná |
1.5 l |
Těstoviny Tagliatelle |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Snítky kopru opláchneme a usušíme. 2 snítky naskáme nahrubo, jednu zbývající necháme vcelku a použijeme do omáčky.
- V hrnci povaříme smetanu s vermutem, přidáme celou snítku kopru a necháme zhoustnout.
- Když nám smetana zhoustne v krémovou omáčku, vyjmeme snítku kopru. Omáčku dochutíme solí, cayenským a černým pepřem. Na plátky nakrájíme uzeného lososa, kterého vmícháme do omáčky. Přidáme nasekaný kopr.
- Tagliatelle upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.