Zapečené žampiony plněné pestem

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata sušená sterilovaná 8 ks
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 14 ks
Bazalka 120 g
Česnek 2 stroužek
Olej olivový 140 ml
Oříšky piniové 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 35 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze žampionů odkrojíme nohy a spolu se dvěma klobouky nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném másle osmahneme doměkka, společně s nadrobno nasekanou cibulkou. Odstavíme, přidáme okapaná rajčata a strouhanku, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a důkladně promísíme.
  2. Vnitřky klobouků vytřeme pestem a naplníme připravenou nádivkou. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 10 minut. Hotové ihned podáváme.
  3. Na pesto dáme do mixéru bazalku, česnek, piniové oříšky a parmezán a důkladně rozmixujeme. Postupně přiléváme olej, dokud omáčka není hustá. Osolíme a opepříme dle chuti.