Zapečené žampiony plněné pestem
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata sušená sterilovaná |
8 ks |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
14 ks |
Bazalka |
120 g |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový |
140 ml |
Oříšky piniové |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
35 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze žampionů odkrojíme nohy a spolu se dvěma klobouky nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném másle osmahneme doměkka, společně s nadrobno nasekanou cibulkou. Odstavíme, přidáme okapaná rajčata a strouhanku, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a důkladně promísíme.
- Vnitřky klobouků vytřeme pestem a naplníme připravenou nádivkou. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 10 minut. Hotové ihned podáváme.
- Na pesto dáme do mixéru bazalku, česnek, piniové oříšky a parmezán a důkladně rozmixujeme. Postupně přiléváme olej, dokud omáčka není hustá. Osolíme a opepříme dle chuti.