Králičí stehna s uzeným masem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
380 g |
Králičí stehna |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
6 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Vepřový bok uzený |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stehna očistíme, omyjeme vodou a osušíme. Potřeme drceným česnekem se solí a dáme přes noc uležet.
- Uzené maso pokrájíme na kostičky, přendáme do hrnce na rozehřáté sádlo, přidáme drobně nakrájenou cibuli a zpěníme dorůžova. Vložíme stehna, okořeníme a osmažíme, zalijeme vodou a zakryté podusíme. Hotové maso vyndáme a šťávu vydusíme do tuku. Zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu, rozšleháme a provaříme.