Králičí stehna s uzeným masem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 380 g
Králičí stehna 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 6 polévková lžíce
Sůl 5 g
Vepřový bok uzený 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stehna očistíme, omyjeme vodou a osušíme. Potřeme drceným česnekem se solí a dáme přes noc uležet.
  2. Uzené maso pokrájíme na kostičky, přendáme do hrnce na rozehřáté sádlo, přidáme drobně nakrájenou cibuli a zpěníme dorůžova. Vložíme stehna, okořeníme a osmažíme, zalijeme vodou a zakryté podusíme. Hotové maso vyndáme a šťávu vydusíme do tuku. Zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu, rozšleháme a provaříme.