Králík po mělnicku
Ingredience
Cibule |
130 g |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Králík |
800 g |
Majoránka čerstvá |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Víno červené |
3 dl |
Vývar z hovězích kostí |
2 dl |
-
Doba přípravy: 4 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na porce (z hlavy a trupu uděláme polévku) a osolíme. Na rozehřátém másle i oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.
- Přidáme králičí maso a smažíme za všech stran. Zalijeme vývarem, dusíme do poloměkka, poté přilijeme víno, přidáme kečup i majoránku, zahustíme změklým máslem smíchaným s moukou a dobře provaříme.