Králík po mělnicku

Ingredience


Cibule 130 g
Kečup 1 polévková lžíce
Králík 800 g
Majoránka čerstvá 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Sůl 5 g
Víno červené 3 dl
Vývar z hovězích kostí 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na porce (z hlavy a trupu uděláme polévku) a osolíme. Na rozehřátém másle i oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme králičí maso a smažíme za všech stran. Zalijeme vývarem, dusíme do poloměkka, poté přilijeme víno, přidáme kečup i majoránku, zahustíme změklým máslem smíchaným s moukou a dobře provaříme.