Králík se zakysanou smetanou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 50 plátek
Cibule 100 g
Kari koření 2 g
Králičí maso 750 g
Máslo čerstvé 8 dkg
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kořen 100 g
Šalvěj sušená 5 g
Slanina vepřová 10 dkg
Sůl 5 g
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 300 g
Zázvor mletý 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka očistíme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Nakrájenou zeleninu osmažíme na másle do červena, dáme stranou a v tuku smažíme králíka.
  2. Přisypeme nakrájenou cibuli, okořeníme, osolíme a za občasného podlévání podusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu dáme vysmahnout, zalijeme vodou a podlijeme smetanou s rozmíchanou moukou. Provaříme, scedíme, vložíme zbylou vyškvařenou slaninu nakrájenou na kostičky. Podle chuti dokořeníme, okyselíme octem, maso pokrájíme na porce.