Králík se zakysanou smetanou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
50 plátek |
Cibule |
100 g |
Kari koření |
2 g |
Králičí maso |
750 g |
Máslo čerstvé |
8 dkg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
100 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kořen |
100 g |
Šalvěj sušená |
5 g |
Slanina vepřová |
10 dkg |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
300 g |
Zázvor mletý |
3 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králíka očistíme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Nakrájenou zeleninu osmažíme na másle do červena, dáme stranou a v tuku smažíme králíka.
- Přisypeme nakrájenou cibuli, okořeníme, osolíme a za občasného podlévání podusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu dáme vysmahnout, zalijeme vodou a podlijeme smetanou s rozmíchanou moukou. Provaříme, scedíme, vložíme zbylou vyškvařenou slaninu nakrájenou na kostičky. Podle chuti dokořeníme, okyselíme octem, maso pokrájíme na porce.