Teplý salát z hovězího masa - Bul gogi
Ingredience
Cibule |
200 g |
Hovězí svíčková |
300 g |
Olej stolní |
20 ml |
Salát hlávkový |
100 g |
Sirup hruškový |
50 ml |
Česnek |
16 g |
Cibulka jarní |
14 g |
Cukr krupice |
12 g |
Med včelí |
10 g |
Olej sezamový |
13 ml |
Omáčka sójová |
36 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 g |
Sůl sezamová |
3 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Kořenící omáčku připravíme tak, že nasekáme oloupanou cibulku a česnek nadrobno a přimícháme k nim cukr, med, olej, sojovou omáčku a sůl a pepř.
- Maso propláchneme pod tekoucí vodou a odstraníme z něj tuk a šlachy a nakrájíme ho proti vláknu na tenké obdélníčky (asi 4 x 5 cm). Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kousky, velké asi půl centimetru. Salát propláchneme pod tekoucí vodou, rozdělíme ho na jednotlivé listy a necháme ho okapat. Plátky masa promícháme s připravenou kořenící omáčkou, přimícháme k němu i nakrájenou cibuli a necháme ho 30 minut odležet. Odleželé maso v omáčce potom opékáme na pánvi - první 3 minuty zprudka, potom na mírnějším plameni dalších 5 minut. Osmažené maso podáváme teplé, obložené listy hlávkového salátu a přelité hruškovým sirupem.