Teplý salát z hovězího masa - Bul gogi

Ingredience


Cibule 200 g
Hovězí svíčková 300 g
Olej stolní 20 ml
Salát hlávkový 100 g
Sirup hruškový 50 ml
Česnek 16 g
Cibulka jarní 14 g
Cukr krupice 12 g
Med včelí 10 g
Olej sezamový 13 ml
Omáčka sójová 36 ml
Pepř černý mletý 0.5 g
Sůl sezamová 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kořenící omáčku připravíme tak, že nasekáme oloupanou cibulku a česnek nadrobno a přimícháme k nim cukr, med, olej, sojovou omáčku a sůl a pepř.
  2. Maso propláchneme pod tekoucí vodou a odstraníme z něj tuk a šlachy a nakrájíme ho proti vláknu na tenké obdélníčky (asi 4 x 5 cm). Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kousky, velké asi půl centimetru. Salát propláchneme pod tekoucí vodou, rozdělíme ho na jednotlivé listy a necháme ho okapat. Plátky masa promícháme s připravenou kořenící omáčkou, přimícháme k němu i nakrájenou cibuli a necháme ho 30 minut odležet. Odleželé maso v omáčce potom opékáme na pánvi - první 3 minuty zprudka, potom na mírnějším plameni dalších 5 minut. Osmažené maso podáváme teplé, obložené listy hlávkového salátu a přelité hruškovým sirupem.