Marinovaná hovězí žebírka na grilu - Swí galbi kúi

Ingredience


Hovězí žebra 600 g
Olej stolní 13 ml
Oříšky piniové 10 g
Sirup hruškový 40 ml
Víno rýžové čínské 15 ml
Česnek 8 g
Cibulka jarní 14 g
Cukr krupice 12 g
Med včelí 9.5 g
Olej sezamový 13 ml
Omáčka sójová 36 ml
Pepř černý mletý 0.3 g
Šťáva cibulová 15 ml
Sůl sezamová 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme z něj tuk a šlachy a nakrájíme ho na delší pruhy, silné asi půl centimetru. Na obou stranách masa uděláme ještě zářezy, aby se maso lépe propeklo.
  2. Piniové oříšky oloupeme a rozdrtíme na prášek, hruškový sirup smícháme s rýžovým vínem a ve vzniklé kořenící zálivce necháme 10 minut marinovat maso.
  3. Mezitím si uděláme kořenící marinádu. Kořenící marinádu připravíme smícháním oloupaného, nadrobno nasekaného česneku a cibulky spolu s cukrem, medem, olejem, sojovou omáčkou, solí a pepřem a cibulovou šťávou.
  4. K odleženému masu přimícháme polovinu kořenící marinády a maso s marinádou necháme uležet 30 - 60 minut. Když je maso uleželé, vmícháme do něj druhou polovinu kořenící marinády a na rozpáleném grilu maso grilujeme na prudkém ohni 2 minuty z každé strany. Grilovaná hovězí žebra podáváme teplá, posypaná práškem z pinií.