Marinovaná hovězí žebírka na grilu - Swí galbi kúi
Ingredience
Hovězí žebra |
600 g |
Olej stolní |
13 ml |
Oříšky piniové |
10 g |
Sirup hruškový |
40 ml |
Víno rýžové čínské |
15 ml |
Česnek |
8 g |
Cibulka jarní |
14 g |
Cukr krupice |
12 g |
Med včelí |
9.5 g |
Olej sezamový |
13 ml |
Omáčka sójová |
36 ml |
Pepř černý mletý |
0.3 g |
Šťáva cibulová |
15 ml |
Sůl sezamová |
3 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme z něj tuk a šlachy a nakrájíme ho na delší pruhy, silné asi půl centimetru. Na obou stranách masa uděláme ještě zářezy, aby se maso lépe propeklo.
- Piniové oříšky oloupeme a rozdrtíme na prášek, hruškový sirup smícháme s rýžovým vínem a ve vzniklé kořenící zálivce necháme 10 minut marinovat maso.
- Mezitím si uděláme kořenící marinádu. Kořenící marinádu připravíme smícháním oloupaného, nadrobno nasekaného česneku a cibulky spolu s cukrem, medem, olejem, sojovou omáčkou, solí a pepřem a cibulovou šťávou.
- K odleženému masu přimícháme polovinu kořenící marinády a maso s marinádou necháme uležet 30 - 60 minut. Když je maso uleželé, vmícháme do něj druhou polovinu kořenící marinády a na rozpáleném grilu maso grilujeme na prudkém ohni 2 minuty z každé strany. Grilovaná hovězí žebra podáváme teplá, posypaná práškem z pinií.