Fazolková smetanová polévka

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Fazolky mražené 400 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
  2. Mražené fazolky propláchneme, nakrájíme na kousky a povaříme v 1l osolené vody asi 20 minut doměkka.
  3. Měkké fazolky zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou. Za stálého míchání chvíli povaříme, osolíme, ochutíme citronovou šťávou a nasekaným koprem.
  4. Vejce nakrájíme na kolečka, rozdělíme do talířů a zalijeme polévkou.