Fazolková smetanová polévka
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Fazolky mražené |
400 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
- Mražené fazolky propláchneme, nakrájíme na kousky a povaříme v 1l osolené vody asi 20 minut doměkka.
- Měkké fazolky zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou. Za stálého míchání chvíli povaříme, osolíme, ochutíme citronovou šťávou a nasekaným koprem.
- Vejce nakrájíme na kolečka, rozdělíme do talířů a zalijeme polévkou.