Kuřecí maso se zázvorem a medem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli omáčka |
4 polévková lžíce |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 polévková lžíce |
Kapusta růžičková |
100 g |
Kuřecí prsa |
1 kg |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka pikantní worcesterová |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na pánvi wok rozpálíme olej, přidáme oloupaný, na tenká kolečka nakrájený česnek, zázvor, umyté, na malé proužky rozkrájené maso, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. K masu přimícháme na tenké plátky nakrájenou papriku, na čtvrtky krájené kapusty, nasekanou chilli papričku, worcesterskou omáčku, sójovou omáčku, chilli omáčku, přidáme med, nasekanou jarní cibulku a podusíme za občasného promíchání 15 minut. Před dokončením vaření podle vlastní chuti ještě osolíme, opepříme, zamícháme a stáhneme z ohně.
- Připravené jídlo porcujeme na talíře a podáváme.