Kuřecí maso se zázvorem a medem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli omáčka 4 polévková lžíce
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 1 polévková lžíce
Kapusta růžičková 100 g
Kuřecí prsa 1 kg
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka pikantní worcesterová 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi wok rozpálíme olej, přidáme oloupaný, na tenká kolečka nakrájený česnek, zázvor, umyté, na malé proužky rozkrájené maso, osolíme, opepříme a zprudka opečeme. K masu přimícháme na tenké plátky nakrájenou papriku, na čtvrtky krájené kapusty, nasekanou chilli papričku, worcesterskou omáčku, sójovou omáčku, chilli omáčku, přidáme med, nasekanou jarní cibulku a podusíme za občasného promíchání 15 minut. Před dokončením vaření podle vlastní chuti ještě osolíme, opepříme, zamícháme a stáhneme z ohně.
  2. Připravené jídlo porcujeme na talíře a podáváme.