Podzimní salát s hroznovým vínem

Ingredience


Džus hruškový 1 kávová lžička
Hroznové víno 200 g
Hrušky 1 ks
Ocet jablečný 1 polévková lžíce
Ocet Sherry 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Ořechový olej 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát kadeřavý 300 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Košťálů zbavené saláty opláchneme ve studené vodě, listy natrháme na kousky.
  2. Ze studenou vodou opláchnutých hroznů otrháme bobule, nožem je rozpůlíme.
  3. Hrušku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Půlky hrušky nakrájíme na jemné plátky.
  4. Zálivku připravíme tak, že smícháme jablečný a sherry ocet s hruškovou šťávou, přidáme sůl, pepř. Oba druhy oleje rozšleháme metlou, vše podle potřeby můžeme ještě znovu dochutit.
  5. Na suché pánvi lehce opražíme půlky vlašských ořechů.
  6. Natrhané listy salátu promícháme se zálivkou a dáme na talíře. Pak přidáme hroznovové bobule, opražené ořechy a posypeme Parmazánem.