Podzimní salát s hroznovým vínem
Ingredience
Džus hruškový |
1 kávová lžička |
Hroznové víno |
200 g |
Hrušky |
1 ks |
Ocet jablečný |
1 polévková lžíce |
Ocet Sherry |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Ořechový olej |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát kadeřavý |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Košťálů zbavené saláty opláchneme ve studené vodě, listy natrháme na kousky.
- Ze studenou vodou opláchnutých hroznů otrháme bobule, nožem je rozpůlíme.
- Hrušku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Půlky hrušky nakrájíme na jemné plátky.
- Zálivku připravíme tak, že smícháme jablečný a sherry ocet s hruškovou šťávou, přidáme sůl, pepř. Oba druhy oleje rozšleháme metlou, vše podle potřeby můžeme ještě znovu dochutit.
- Na suché pánvi lehce opražíme půlky vlašských ořechů.
- Natrhané listy salátu promícháme se zálivkou a dáme na talíře. Pak přidáme hroznovové bobule, opražené ořechy a posypeme Parmazánem.