Krupicové pyré

Ingredience


Cukr moučkový 120 g
Kandovaná pomerančová kůra 60 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 3 dl
Pšeničná krupice 100 g
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Máslo čerstvé 20 g
Pšeničná krupice 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krupici svaříme s mlékem na hustou kaši, vmícháme máslo a necháme vychladnout.
  2. Cukr utřeme se žloutky do pěny, vmícháme kandovanou pomerančovou kůru, vychladlou kaši a nakonec tuhý sníh z bílků. Vlijeme do vymaštěného a krupičkou vysypaného pekáče, pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění.