Krupicové pyré
Ingredience
Cukr moučkový |
120 g |
Kandovaná pomerančová kůra |
60 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
3 dl |
Pšeničná krupice |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pšeničná krupice |
40 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krupici svaříme s mlékem na hustou kaši, vmícháme máslo a necháme vychladnout.
- Cukr utřeme se žloutky do pěny, vmícháme kandovanou pomerančovou kůru, vychladlou kaši a nakonec tuhý sníh z bílků. Vlijeme do vymaštěného a krupičkou vysypaného pekáče, pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění.