Velikonoční karbanátky
Ingredience
Mléko plnotučné |
2 dl |
Olej rostlinný |
100 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1.5 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Skopová plec |
500 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřový bok uzený |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a zalijeme mlékem.
- Mleté skopové maso i uzený vepřový bůček přidáme k namočenému pečivu. Dále přidáme 3 žloutky, sůl, pepř, sladkou papriku a petrželku. Dobře promícháme a utvoříme malé kulaté karbanátky o průměru přibližně 3 - 5 cm.
- Karbanátky namočíme do rozšlehaného vejce a do strouhanky. Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.