Velikonoční karbanátky

Velikonoční karbanátky - obrázek

Ingredience


Mléko plnotučné 2 dl
Olej rostlinný 100 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1.5 polévková lžíce
Rohlíky bílé 2 ks
Skopová plec 500 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vejce slepičí 1 ks
Vepřový bok uzený 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a zalijeme mlékem.
  2. Mleté skopové maso i uzený vepřový bůček přidáme k namočenému pečivu. Dále přidáme 3 žloutky, sůl, pepř, sladkou papriku a petrželku. Dobře promícháme a utvoříme malé kulaté karbanátky o průměru přibližně 3 - 5 cm.
  3. Karbanátky namočíme do rozšlehaného vejce a do strouhanky. Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.