Nedašovské dalamánky s uzeným
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
50 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
400 g |
Vejce slepičí |
10 ks |
Voda pitná |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V hrnci s 1,2 dl vody uvaříme vejce natvrdo, Vaříme 10 minut, potom zchladíme a oloupeme.
- Hladkou mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zalijeme vlažnou vodou se lžičkou cukru a kvásek necháme vzejít. K mouce poté přidáme sůl, drcený kmín, těsto dobře propracujeme, zakryjeme čistým plátnem a necháme v teple vykynout (minimálně 30 minut).
- Uzené maso pokrájíme na tenké plátky. Těsto na pomoučeném vále (1 lžíce polohrubé mouky) rozdělíme na 10 dílů a každý upravíme na placičku, do které zabalíme vejce, které jsme obalili plátkem slaniny. Těsto s vejcem vytvarujeme do podlouhlého dalamánku. Položíme je na plech, vyložený pečicím papírem. Pečeme při 190°C - 200°C do zlatohněda přibližně 20 - 25 minut. Přibližně 5 minut před koncem pečení potřeme dalamánky kvalitním olejem a posypeme kmínem. Podáváme teplé či vychladlé.