Čokoládové kornoutky

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 330 g
Tresť rumová 1 polévková lžíce
Voda pitná 2 polévková lžíce
Čokoláda hořká 145 g
Cukr moučkový 5 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Kakao 2 polévková lžíce
Kokosová smetana 125 ml
Mandle 85 g
Tresť rumová 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky vsypeme mouku, přidáme k ní prášek do pečiva a promícháme. K mouce přidáme další ingredience podle rozpisu. Elektrický hnětač nastavíme na nejnižší rychlost a postupně přidáváme, až se všechny suroviny smísí. Poté těsto vyklopíme na vál a dohněteme rukama. Na chladném místě necháme 30 minut odpočinout pod vlhkou utěrkou.
  2. Vyválíme plát o síle asi 3 milimetry a kruhovým vykrajovátkem tvoříme kolečka. Ze zbytků těsta posléze vykrájíme i jiné tvary, například kytičky. Předehřejeme troubu na 200°C. Tvary rozprostřeme na plechu pokrytém pečicím papírem, pečeme 10 minut.
  3. Mezitím připravíme polevu: v hrnci ve vodní lázni rozehřejeme kokosovou smetanu, poté ji necháme trochu vychladnout, aby byla vlažná, ne ovšem horká.
  4. Do misky připravíme moučkový cukr, kakao, vanilkový cukr, rumovou esenci a syrové vejce. K ingrediencím v misce přilijeme vlažnou kokosovou smetanu. Hotové upečené kytičky rozlámeme na kousky, společně s mandlemi je vmícháme do hmoty v misce a promícháme.
  5. Vyrobenou hmotu navrstvíme na upečená kolečka. Do menšího hrnku rozlámeme čokoládu, ve vodní lázni ji necháme rozpustit. Následně ji rozmícháme dohladka. Čokoládovou polevou polijeme kolečka, vše uložíme do ledničky, kde necháme alespoň hodinu ztuhnout. Servírujeme v ozdobných barevných kornoutech případně košíčcích.