Hovězí biftek s cibulovo-křenovou omáčkou

Ingredience


Cibule červená 200 g
Hovězí svíčková 480 g
Křen 2 polévková lžíce
Olej olivový 40 ml
Pepř černý celý 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 20 g
Rajčata 200 g
Rajčatová šťáva 40 ml
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaná rajčata zabavená zrníček na jemno rozkrájíme a smícháme s rajčatovou šťávou, olivovým olejem, jemně nasekanou červenou cibulkou, strouhaným křenem, natrhanou petrželkou a černým mletým pepřem. Dobře promícháme, necháme asi hodinu odležet.
  2. Mezi tím rozdrtíme zrnkový pepř, kterým obalíme předem připravené 4 porce osoleného hovězího bifteku, potřené zbylým olivovým olejem.
  3. Maso položíme na gril a grilujeme z každé strany cca 5 minut, podle chuti a toho, jak má být biftek propečený. Hotové poléváme cibulovo-křenovou omáčkou.