Hovězí biftek s cibulovo-křenovou omáčkou
Ingredience
Cibule červená |
200 g |
Hovězí svíčková |
480 g |
Křen |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý celý |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
20 g |
Rajčata |
200 g |
Rajčatová šťáva |
40 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaná rajčata zabavená zrníček na jemno rozkrájíme a smícháme s rajčatovou šťávou, olivovým olejem, jemně nasekanou červenou cibulkou, strouhaným křenem, natrhanou petrželkou a černým mletým pepřem. Dobře promícháme, necháme asi hodinu odležet.
- Mezi tím rozdrtíme zrnkový pepř, kterým obalíme předem připravené 4 porce osoleného hovězího bifteku, potřené zbylým olivovým olejem.
- Maso položíme na gril a grilujeme z každé strany cca 5 minut, podle chuti a toho, jak má být biftek propečený. Hotové poléváme cibulovo-křenovou omáčkou.