Kuřecí prsa na kmínu a rozmarýnu
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
600 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá kuřecí prsa naklepeme, na okrajích nařízneme a po obou stranách mírně osolíme. Maso posypeme kmínem a rozmarýnem.
- Zapékací mísu vymažeme olejem, urovnáme do ní připravené maso a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- Potom snížíme příkon tepla na 180 stupňů Celsia a pečeme doměkka.
- Když maso pustí šťávu, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, podlijeme trochou horké vody a dopečeme.
- Na talířích přeléváme porce masa šťávou s cibulí. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.