Kuřecí prsa na kmínu a rozmarýnu

Kuřecí prsa na kmínu a rozmarýnu - obrázek

Ingredience


Cibule 2 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 600 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Rozmarýn sušený 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá kuřecí prsa naklepeme, na okrajích nařízneme a po obou stranách mírně osolíme. Maso posypeme kmínem a rozmarýnem.
  2. Zapékací mísu vymažeme olejem, urovnáme do ní připravené maso a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  3. Potom snížíme příkon tepla na 180 stupňů Celsia a pečeme doměkka.
  4. Když maso pustí šťávu, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, podlijeme trochou horké vody a dopečeme.
  5. Na talířích přeléváme porce masa šťávou s cibulí. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.