Paštika z vepřového masa se slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
0.5 ks |
Játra vepřová |
200 g |
Mléko polotučné |
3 dl |
Moravské uzené maso |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová kýta |
500 g |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 160 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso omyjeme, nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme, polijeme olejem a odložíme do lednice na celou noc odležet. Připravené maso na masovém strojku pomeleme, vložíme do do misky, na tom samém strojku pomeleme oloupaný pokrájený česnek, semínek zbavenou chilli papričku, na kostky rozkrájenou šunku, slaninu, játra, oloupanou krájenou cibuli a nakonec i v mléce namočené rohlíky. Ke všem pomletým surovinám v misce přidáme drobně nakrájenou červenou sterilizovanou papriku, jemně nastrouhaný zázvor, rozklepneme celé vejce, vsypeme nasekanou petrželovou nať, vše dobře promícháme. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme, ještě promícháme a paštikovou směs přeložíme do olejem vymazané formy "srnčí hřbet".
- Naplněnou formu položíme na plech, do plechu nalijeme vodu a ve vodní lázni pečeme v nahřáté troubě při 190 stupních asi 160 minut.
- Upečenou paštiku vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, potom ji vyklopíme z formy, nakrájíme na úhledné porce a pokládáme na talíře.