Paštika z vepřového masa se slaninou

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Chilli paprička 1 ks
Cibule 0.5 ks
Játra vepřová 200 g
Mléko polotučné 3 dl
Moravské uzené maso 100 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová kýta 500 g
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme, polijeme olejem a odložíme do lednice na celou noc odležet. Připravené maso na masovém strojku pomeleme, vložíme do do misky, na tom samém strojku pomeleme oloupaný pokrájený česnek, semínek zbavenou chilli papričku, na kostky rozkrájenou šunku, slaninu, játra, oloupanou krájenou cibuli a nakonec i v mléce namočené rohlíky. Ke všem pomletým surovinám v misce přidáme drobně nakrájenou červenou sterilizovanou papriku, jemně nastrouhaný zázvor, rozklepneme celé vejce, vsypeme nasekanou petrželovou nať, vše dobře promícháme. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme, ještě promícháme a paštikovou směs přeložíme do olejem vymazané formy "srnčí hřbet".
  2. Naplněnou formu položíme na plech, do plechu nalijeme vodu a ve vodní lázni pečeme v nahřáté troubě při 190 stupních asi 160 minut.
  3. Upečenou paštiku vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, potom ji vyklopíme z formy, nakrájíme na úhledné porce a pokládáme na talíře.