Míchaný ořechový salát
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Ořechový olej |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
30 g |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
12 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Salát kadeřavý |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Saláty zbavíme košťálů, opláchneme ve studené vodě a listy natrháme.
- Jarní cibule očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemná kolečka. Stroužky česneku přepůlíme napříč a vytřeme jimi velkou salátovou mísu.
- Natvrdo uvařená vejce oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- Pažitku opláchneme a rozkrájíme.
- Na zálivku rozmícháme hořčici, sůl, pepř, balzamikový a červený vinný ocet. Vše mícháme, dokud se sůl úplně nerozpustí, nakonec přišleháme červené víno, ořechový olej a 4 lžíce oleje olivového.
- Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, opražíme nasekané vlašské ořechy.
- Salátové listy, rajčata a cibuli dáme do mísy, přelijeme zálivkou,
- promícháme. Poté vše posypeme opraženými ořechy, nasekanými vajíčky a pažitkou, ihned podáváme.