Indonéské smažené kuře

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Kuře 1200 g
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 150 ml
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené kuře nakrájíme na menší kousky.
  2. V misce smícháme sůl s kmínem a octem. Přidáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku a trochu vody. Vše dobře promícháme.
  3. Připravenou marinádou potřeme kousky kuřete po všech stranách a necháme asi 1 hodinu uležet v chladničce.
  4. Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme kuře po všech stranách dozlatova.