Indonéské smažené kuře
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Kuře |
1200 g |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
150 ml |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené kuře nakrájíme na menší kousky.
- V misce smícháme sůl s kmínem a octem. Přidáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku a trochu vody. Vše dobře promícháme.
- Připravenou marinádou potřeme kousky kuřete po všech stranách a necháme asi 1 hodinu uležet v chladničce.
- Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme kuře po všech stranách dozlatova.