Vařená buchta
Ingredience
Cukr krupice |
450 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Kokos - mletý (Kopra) |
93 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mouka polohrubá |
340 g |
Tuk Hera jedlý |
250 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Tuk rozpustíme, přidáme vodu, cukr a kakao a vše za stálého míchání 5 minut vaříme.
- Dáme stranou 1 skleničku hmoty.
- Do zbylé vychladlé hmoty dáme vejce, vanilkový cukr, mouku a prášek do pečiva.
- Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
- Upečenou buchtu necháme vychladnout.
- Zalijeme oddělenou hmotou a posypeme kokosem.