Vařená buchta

Vařená buchta - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 450 g
Cukr vanilka 1 ks
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Kokos - mletý (Kopra) 93 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mouka polohrubá 340 g
Tuk Hera jedlý 250 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tuk rozpustíme, přidáme vodu, cukr a kakao a vše za stálého míchání 5 minut vaříme.
  2. Dáme stranou 1 skleničku hmoty.
  3. Do zbylé vychladlé hmoty dáme vejce, vanilkový cukr, mouku a prášek do pečiva.
  4. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
  5. Upečenou buchtu necháme vychladnout.
  6. Zalijeme oddělenou hmotou a posypeme kokosem.