Grilovaný biftek s česnekovým máslem

Ingredience


Česnek 3 kávová lžička
Citronová šťáva 10 ml
Hovězí svíčková 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Olej slunečnicový 80 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jako první si připravíme česnekové máslo smícháním citronové šťávy, se dvěma lžičkami drceného česneku, sušenou petrželkou a přirozeně změklým čerstvým máslem.
  2. Odložíme do chladu a přichystáme si 4 porce, cca po 150 g, hovězí svíčkové. Porce masa potřeme olejem, který jsme smíchali se lžičkou drceného česneku, pepřem a solí.
  3. Grilujeme cca 10 minut po každé straně tak, aby byl biftek propečený. Podáváme na předem předehřátých talířích s porcí česnekového másla.