Grilovaný biftek s česnekovým máslem
Ingredience
Česnek |
3 kávová lžička |
Citronová šťáva |
10 ml |
Hovězí svíčková |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Olej slunečnicový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jako první si připravíme česnekové máslo smícháním citronové šťávy, se dvěma lžičkami drceného česneku, sušenou petrželkou a přirozeně změklým čerstvým máslem.
- Odložíme do chladu a přichystáme si 4 porce, cca po 150 g, hovězí svíčkové. Porce masa potřeme olejem, který jsme smíchali se lžičkou drceného česneku, pepřem a solí.
- Grilujeme cca 10 minut po každé straně tak, aby byl biftek propečený. Podáváme na předem předehřátých talířích s porcí česnekového másla.