Salát se slaninou a krutony

Ingredience


Anglická slanina 75 g
Česnek 3 stroužek
Chléb toastový 3 plátek
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Olej olivový 100 ml
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát římský 1 ks
Sardelové řezy 2 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 30 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozškvaříme slaninu, vyjmeme ji, poté do zlatova opečeme kostičky, nakrájené z toastového chleba. Krátce před dopečením přimícháme česnek. Kostičky dáme od oleje okapat na papírový ubrousek.
  2. Košťálu zbavený salát opláchneme ve studené vodě a listy natrháme na kousky.
  3. Vejce dáme jen na minutu do vroucí vody, pak je vyjmeme a zchladíme, lžičkou přímo ze skořápky dáme do mísy. K vajíčkům přišleháme metlou olivový olej i citronovou šťávu, nakonec přidáme podle chuti sůl a pepř.
  4. Salátové listy promícháme se zálivkou a přidáme opláchnuté, jemně nasekané sardelové řezy, smíchané se slaninou.
  5. Podáváme posypané toastovými krutony a Parmezánem.