Salát se slaninou a krutony
Ingredience
Anglická slanina |
75 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chléb toastový |
3 plátek |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
100 ml |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát římský |
1 ks |
Sardelové řezy |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
30 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozškvaříme slaninu, vyjmeme ji, poté do zlatova opečeme kostičky, nakrájené z toastového chleba. Krátce před dopečením přimícháme česnek. Kostičky dáme od oleje okapat na papírový ubrousek.
- Košťálu zbavený salát opláchneme ve studené vodě a listy natrháme na kousky.
- Vejce dáme jen na minutu do vroucí vody, pak je vyjmeme a zchladíme, lžičkou přímo ze skořápky dáme do mísy. K vajíčkům přišleháme metlou olivový olej i citronovou šťávu, nakonec přidáme podle chuti sůl a pepř.
- Salátové listy promícháme se zálivkou a přidáme opláchnuté, jemně nasekané sardelové řezy, smíchané se slaninou.
- Podáváme posypané toastovými krutony a Parmezánem.