Kynuté tvarohové lívance
Ingredience
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V troše vlažného mléka rozmícháme cukr a přidáme rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek.
- Do mísy vsypeme mouku, přidáme tvaroh, kvásek, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky a zbylé mléko se špetkou soli. Vypracujeme těsto a necháme je kynout na teplém místě asi 20 minut.
- Na pracovní desce těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme z něj kolečka.
- Lívanečky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.