Kynuté tvarohové lívance

Ingredience


Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Droždí 20 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Olej rostlinný 100 ml
Sůl 1 špetka
Tvaroh měkký - nízkotučný 250 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V troše vlažného mléka rozmícháme cukr a přidáme rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Do mísy vsypeme mouku, přidáme tvaroh, kvásek, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky a zbylé mléko se špetkou soli. Vypracujeme těsto a necháme je kynout na teplém místě asi 20 minut.
  3. Na pracovní desce těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme z něj kolečka.
  4. Lívanečky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.