Paštika vepřová zavařená
Ingredience
Játra vepřová |
1200 g |
Kari koření |
20 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Slanina vepřová |
2000 g |
Sůl |
15 g |
Vejce slepičí |
12 ks |
Vepřová plec |
2000 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 40 porcí
- Maso, slaninu a játra umeleme na masovém strojku, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, znovu umeleme. Nakonec přimícháme vejce. Masovou směsí naplníme čisté zavařovací skleničky, uzavřeme víčky a zavařujeme ve větším hrnci na bodu varu nejméně 2 hodiny.
- Sklenice s paštikou necháme vychladnout, skladujeme v chladnu a temnu.