Rohlíky plněné masem
Ingredience
Hera |
250 g |
Kmín celý |
20 g |
Maso mleté - mix |
500 g |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Soda jedlá |
10 g |
Sůl |
12 g |
Tuk |
25 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
250 g |
Zelí hlávkové bílé |
300 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme Heru, smetanu, vejce, žloutek, jedlou sodu, sůl a vypracujeme těsto. Vyválíme na slabý plát, rozřežeme na středně velké čtverce.
- Zelí nakrájíme na slabé nudličky, mleté maso vložíme do pánve, osolíme, přisypeme zelí, podusíme ve vlastní šťávě a odstavíme. Masovou směs rovnoměrně rozdělíme na čtverce těsta, zavineme do tvaru rohlíků, vyskládáme na tukem pomazaný plech, potřeme bílkem, posypeme kmínem a pečeme při střední teplotě 30 až 35 minut.
- Rohlíky upravíme na talíře a ještě teplé podáváme.