Rohlíky plněné masem

Ingredience


Hera 250 g
Kmín celý 20 g
Maso mleté - mix 500 g
Mouka pšeničná hladká 500 g
Soda jedlá 10 g
Sůl 12 g
Tuk 25 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 250 g
Zelí hlávkové bílé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme Heru, smetanu, vejce, žloutek, jedlou sodu, sůl a vypracujeme těsto. Vyválíme na slabý plát, rozřežeme na středně velké čtverce.
  2. Zelí nakrájíme na slabé nudličky, mleté maso vložíme do pánve, osolíme, přisypeme zelí, podusíme ve vlastní šťávě a odstavíme. Masovou směs rovnoměrně rozdělíme na čtverce těsta, zavineme do tvaru rohlíků, vyskládáme na tukem pomazaný plech, potřeme bílkem, posypeme kmínem a pečeme při střední teplotě 30 až 35 minut.
  3. Rohlíky upravíme na talíře a ještě teplé podáváme.