Orientální hovězí nudličky

Ingredience


Brokolice 150 g
Česnek 2 stroužek
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hovězí kýta 455 g
Olej slunečnicový 100 ml
Omáčka sójová 40 ml
Omáčka ústřicová 60 ml
Paprika červená 150 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Škrob jemný kukuřičný gustin 1 polévková lžíce
Sůl 3 kávová lžička
Víno rýžové čínské 40 ml
Voda pitná 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do nekovové misky se směsí sojové omáčky, vína, kukuřičného škrobu a cukru vložíme na nudličky nakrájené hovězí maso, vše dobře promícháme.
  2. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme takové porce masové směsi (podle velikosti pánve), aby pokryly pouze dno a tudíž se rychle osmažily. Jednotlivé (již usmažené) porce masa odkládáme do předem připravené nádoby. Po zpracování veškeré masové směsi vložíme do pánve s výpekem na malé kousky rozebranou brokolici, 6 lžic vody a vaříme asi 6 minut, po této době přidáme na nudličky rozkrájenou papriku a dále smažíme, dokud brokolice nezměkne (asi 3 minuty). Poté přidáme teď už veškerou udělanou masovou směs, dvě minuty prohříváme. Během této doby vmícháme ústřicovou omáčku, drcený česnek, ochutíme solí a pepřem.