Orientální hovězí nudličky
Ingredience
Brokolice |
150 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Hovězí kýta |
455 g |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Omáčka ústřicová |
60 ml |
Paprika červená |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Škrob jemný kukuřičný gustin |
1 polévková lžíce |
Sůl |
3 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
40 ml |
Voda pitná |
80 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do nekovové misky se směsí sojové omáčky, vína, kukuřičného škrobu a cukru vložíme na nudličky nakrájené hovězí maso, vše dobře promícháme.
- Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme takové porce masové směsi (podle velikosti pánve), aby pokryly pouze dno a tudíž se rychle osmažily. Jednotlivé (již usmažené) porce masa odkládáme do předem připravené nádoby. Po zpracování veškeré masové směsi vložíme do pánve s výpekem na malé kousky rozebranou brokolici, 6 lžic vody a vaříme asi 6 minut, po této době přidáme na nudličky rozkrájenou papriku a dále smažíme, dokud brokolice nezměkne (asi 3 minuty). Poté přidáme teď už veškerou udělanou masovou směs, dvě minuty prohříváme. Během této doby vmícháme ústřicovou omáčku, drcený česnek, ochutíme solí a pepřem.