Slavnostní palačinky s polevou

Ingredience


Mléko polotučné 12 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Vejce slepičí 12 ks
Voda pitná 2 dl
Cukr krupice 150 g
Hrozinky 70 g
Kandovaná pomerančová kůra 40 g
Máslo čerstvé 60 g
Ořechy vlašské 150 g
Rum 50 ml
Čokoláda hořká 100 g
Cukr krupice 150 g
Kakao 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Rum 1 dl
Smetana 12% (konzumní) 3 dl
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vajec, mouky, mléka a vody umícháme hladké těsto na palačinky, necháme chvíli odpočinout. Zatím připravíme do mísy strouhané ořechy, rum, cukr, máslo, hrozinky, mléko a kandovanou pomerančovou kůru. Vše dokonale promícháme a vytvoříme náplň. Z těsta usmažíme 12 palačinek, do každé dáme bohatou náplň a přeložíme. V parní lázni vyšleháme nadrobenou čokoládu, kakao, cukr, žloutky, smetanu, rum a mouku do hladka. Palačinky vyrovnáme na plochou mísu a přelijeme hotovou polevou, podáváme horké.